dimecres, 6 d’abril del 2011

jubilació Informació 2011

 ANPE EXIGEIX AL GOVERN EL MANTENIMENT DE LA JUBILACIÓ VOLUNTÀRIA ANTICIPADA PER ALS DOCENTS

26/03/2011


ANPE EXIGEIX AL GOVERN EL MANTENIMENT DE LA JUBILACIÓ VOLUNTÀRIA ANTICIPADA PER ALS DOCENTS

La proposta del Consell de Ministres d'eliminar les possibilitats de jubilació anticipada per al professorat constitueix una nova i molt greu agressió a l'educació.
En aquest final de legislatura que la mala gestió de la crisi econòmica per part del Govern ha convertit en destructiva per a l sistema educatiu, els professors ens hem convertit en primers pagadors de la situació econòmica.

La proposta del Consell de Ministres no només elimina la jubilació voluntària anticipada, que era possible per a tots els professors, sinó que prorroga oficialment l'edat de jubilació. Aquesta pròrroga perjudica en gran manera als professors més joves, que hauran d'esperar a l'edat de 67 anys per aconseguir l'edat reglamentària de jubilació, tret que acreditin 38 anys i 6 mesos als 65 anys per poder jubilar-se a aquesta edat sense cap tipus de coeficient reductor.

ANPE ja va manifestar que s'havia de mantenir per a l a funció docent l'edat dels 65 anys, doncs no és una bona notícia que un professor que ingressi avui en la docència hagi de romandre durant més de 38 anys exercint una tasca que requereix unes característiques determinades de plenitud física i psíquica. A més, en l'actualitat, els professors ja tenien establerta una prolongació voluntària de l'edat de jubilació fins als 70 anys, que podria mantenir-se.

L'edat mínima de jubilació anticipada, que ara està en 60 anys, s'estableix en els 63 anys, sempre que s'acreditin 33 anys de serveis efectius a l'Estat. Aquest retard de l'edat mínima de jubilació anticipada als 63 anys, com la penalització del coeficient reductor de la pensió per als professors (que pot suposar un 7,5% per any fins a aconseguir els 65 o els 67 anys) suposa una reculada flagrant de més de 25 anys respecte a les condicions de jubilació anticipada vigents des de 1987 (jubilació voluntària Classes Passives) o des de 1990 (jubilació voluntària LOGSE, després LOE), doncs la possibilitat de jubilació anticipada en l'ensenyament constitueix una garantia de renovació de les plantilles de professors, sent aquesta renovació (ara en perill per la prolongació de la vida laboral que institueix la reforma i per la nul·la o escassa oferta d'ocupació pública imposada pel Govern i per les CCAA) imprescindible per garantir la qualitat de l'ensenyament. Per això ANPE ha demandat el manteniment de la jubilació voluntària anticipada incentivada als 60 anys, mitjançant les dues opcions contemplades actualment (Classes Pa ssives i LOE).

Aquesta proposta del Govern, que se sumeixi a la retallada dels sous docents, a la reducció de les plantilles, a la decisió de suprimir el cofinançament d'importants programes educatius i a la reducció de l'oferta d'ocupació pública anul·la per complet les iniciatives per a la millora de l'educació que el Govern pretenia, i mostra l'esgotament de la present legislatura. El Govern renuncia a reconèixer les particularitats de la professió docent, tanca qualsevol possibilitat de regular el disseny i la carrera professional docent per mitjà d'un Estatut que va ser un de les promeses d'aquesta legislatura per al professorat i dilueix als docents en el marc general de la funció pública sense reconèixer ni valorar la important funció social que realitzen.

Aquest final de la legislatura no pot ser més decebedor: sense pacte per l'Educació, amb rebaixes de sou i de plantilles, sense suficient oferta d'ocupació pública docent i ara sense unes condicions objectives de jubilació que contemplin les particularitats de la professió docent. Aquesta decisió ens retorna la imatge d'un Govern que renuncia a convertir l'Educació, que és una eina indispensable per superar la crisi, en el centre de les polítiques d'Estat.

ANPE impulsarà a partir d'ara totes les mesures de pressió necessàries per donar veu a la indignació del professorat espanyol per aquest tracte injust per part del Govern. Esperem que en el tràmit par lamentari puguin rectificar-se aquestes injustes propostes.


ANPE ILLES BALEARS, de professor a professor

documents adjunts

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada