divendres, 13 de gener del 2012

ANPE INFORMA

Butlletí nº 401 - 10/01/2012

» ANPE Illes Balears informa

-->

 RESUM DE LA MESA SECTORIAL

10/01/2012


RESUM DE LA MESA SECTORIAL DE DIMARTS 10 GENER


En aquesta mesa sectorial s'han tractat dos assumptes:

1. La DG de Planificació i Centres ha endurit els criteris per a la consolidació de plantilles als centres públics especialment als CEIPS (a les places de PT, AL i AD en referència al +1 i +2) i als IES (a les places dels orientadors i suports de llengües, ciències i àmbit pràctic).

Des d'ANPE pensam que aquest mesura es pot traduir en una retallada important de places docents per al proper curs escolar, afectant sobretot, als funcionaris interins que ocupen places de suports i als departaments d'orientació.

2. També ens han presentat una sèrie de mesures per reduir el dèficit públic en relació a determinades despeses de personal per gratificacions econòmiques rebudes per fer determinats serveis fora de l'horari laboral.

Recordam al Govern que no volem més retallades. Els docents ja suporten una reducció de sou, un augment del 2% de l'IRPF i una retallada del 30% a les pagues extraordinàries. A més, hem d'afegir l'augment de l'horari lectiu a secundària i la no contractació d'un nombre important d'interins, la qual cosa suposa una passa enrere per oferir una bona qualitat a l'ensenyament.

Volem reiterar que invertir en educació és, a mig i llarg termini, la millor manera de sortir de la crisi econòmica.


ANPE ILLES BALEARS, de professor a professor

documents adjunts

 EL PRESIDENT NACIONAL D´ANPE NOMENAT UN DELS 25 ESPANYOLS MÉS INFLUENTS EN EDUCACIÓ

09/01/2012

EL PRESIDENT NACIONAL D'ANPE NOMENAT UN DELS 25 ESPANYOLS MÉS INFLUENTS EN EDUCACIÓ

El diari El Mundo ha elaborat un any més la llista dels 500 espanyols més influents per a l'any 2012. En aquesta llista torna a aparèixer, per quart any consecutiu, Nicolás Fernández Guisat, president nacional d'ANPE, considerat un dels 25 espanyols més influents en l'àmbit educatiu.
ANPE agraeix a la redacci& oacute; d'El Mundo la consideració de la rellevància de la nostra organització, que es consolida com a referent per a l'educació i el professorat.

ANPE contínua treballant per la millora de l'educació i de les condicions laborals i professionals dels docents de l'ensenyament públic.

enllaços destacats

 ANPE DEMANA UNA LLEI D´AUTORITAT DOCENT

05/01/2012


ANPE ILLES BALEARS DEMANA A LA CONSELLERIA D'EDUCACIÓ, CULTURA I UNIVERSITATS UNA LLEI D'AUTORITAT DOCENT

ANPE Illes Balears considera molt encertada la modificació del decret de drets i deures dels alumnes per incloure els drets i deures dels professors, del personal de l'administració i serveis i de les famílies, així com per reforçar l'autoritat docent.

No obstant això des d'A NPE Illes Balears, pensam que aquesta mesura és encara insuficient i seguim reclamant al Govern Balear una LLEI D'AUTORITAT DOCENT, com s'ha fet a Madrid, Catalunya, País Valencià, Galícia i en tramitació a Múrcia, la Rioja i Extremadura.

En la nostra comunitat existeix un marc legal que permet aquesta llei, a més hi ha una veritable demanda social que exigeix una major consideració dels nostres professors que necessiten d'un reconeixement social i d'una llei que els protegeixi i empari.

La violència a les aules i el maltractament que reben els professors és un signe evident del deteriorament del nostre sistema educatiu.

Els resultats dels nostres alumnes en els estudis comparatius demostren que en el nostre sistema alguna cosa no funciona. Per tant una Llei de l'autoritat docent seria únicament el principi de tot un seguit de reformes que cal fer en el nostre sistema, per garantir l'educació de qualitat que mereixen els nostres alumnes.

La llei que reclamam ha de permetre als docents que gaudeixin de el "principi de veracitat" en les seves denúncies. Que gaudeixin de la protecció jurídica adequada a les seves funcions docen ts i de la potestat per prendre decisions ràpides, proporcionades i eficaces.

I que davant qualsevol agressió física a un professor, amenaça, acte de força, retenció il·legal es pugui aplicar directament el Codi Penal.

Amb la Llei d'autoritat docent el que es pretén és:

1. Reforçar l'autoritat acadèmica i moral dels nostres professors.
2. Un reconeixement a la seva tasca docent.
3. Disciplina a les aules.

I com a conseqüència de tot aconseguir una educació de qualitat per als nostres alumnes que sens dubte són les bases per a la prosperitat econòmica i el futur de la nostra comunitat autònoma. Totes les iniciatives que reforcen l'autoritat dels docents -que gens té a veure amb l'arbitrarietat i l'autoritarisme- redunden en benefici dels propis alumnes i de les famílies i permeten ofe rir una educació de qualitat i conseqüentment una millora substancial del nostre sistema educatiu.

ANPE ILLES BALEARS, de professor a professor

documents adjunts

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada