divendres, 13 de gener del 2012

Retallades PROA

Benvolgudes companyes i companys.

Us enviam la valoració que l’STEI-i fa de l’eliminació del programa PROA.

Continuarem lluitant per que es respecti una educació pública de qualitat per a tothom i per els drets laborals del professorat. Sabem que ningú ha cobrat aquesta feina l’any 2011, com tantes altres que tenim reclamades (cursos, tribunals, etc.)

Salutacions cordials

STEI-i PITIÜSES.

PD: Si podeu, penjau aquest comunicat a la sala de professorat.


UNA RETALLADA SOCIAL MÉS.


L’STEI-I REBUTJA LA SUPRESSIÓ DEL PROGRAMA PROA

           
            Des de el passat 11 de gener, més de 300 alumnes de 18 centres educatius de les Pitiüses (16 a Eivissa i 2 a Formentera), perden el programa d’acompanyament escolar del pla PROA durant el curs 2011-12. Això és la confirmació d’una nova retallada en el món de l’educació i en els drets socials. Com sempre, afecta a les famílies més desafavorides.           
El PROA oferia recursos als centres educatius perquè, juntament amb la resta de persones implicades en l’educació, treballessin en un doble vessant: contribuir a debilitar els factors generadors de la desigualtat i garantir atenció als col·lectius més vulnerables per millorar la seva formació i prevenir els riscos d’exclusió social.
Aquest programa, adreçat a l’alumnat de 3r, 4t,5è i 6è de primària i a l’alumnat de 1r, 2n, i 3r de secundària, pretenia millorar les perspectives escolars dels alumnes amb dificultats, i oferia hores de suport fora de l’horari lectiu per tal d’adquirir destreses bàsiques, millora en l’hàbit lector i l’ incorporació al ritme de treball ordinari del seu nivell. La valoració que dels resultats en fan tant els alumnes i les seves famílies com el professorat i els centres educatius,  és altament positiva.
Idò ja hi tornam a ser, amb el discurs econòmic com a bandera, la fracció de la població més desafavorida, l’alumnat en situació de desavantatge educatiu associat a l’entorn sociocultural tornen a pagar la factura d’una crisi que no han creat. I el personal docent que ha impartit aquestos cursos, encara no ha cobrat rés de l’any 2011.
Mentrestant,  hem d’escoltar per part d’aquells que tenen el seu present i futur ben assegurats, que aquesta és la fórmula correcta per sortir de la crisi (més retallades,   més austeritat, perdre més drets, etc).
 L’STEI-i continua dient que hi altres camins per sortir, que apostar per les inversions en educació, és enfortir el nostre estat del benestar. Lluitar per eliminar, des de l’escola, injustes desigualtats per arribar a construir una societat més cohesionada, amb igualtat real d’oportunitats, és un dels eixos. Retallades com aquesta,i tantes altres, van en la direcció oposada.
STEI-i PITIÜSES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada