dimarts, 10 de maig del 2011

Calendari escolar 2011-12

Vos adjuntam la proposta de la Conselleria de calendari escolar del curs 2011/2012 i les aportacions fetes des de l’STEI-i.
Quan sigui definitiu, rebreu tota la informació.

CALENDARI ESCOLAR CURS 2011-2012

Ahir dijous dia 5 de maig  es va reuní la Comissió del Calendari Escolar per tractar sobre el proper curs 2011-2012.

La Conselleria  proposa un curs escolar de 177 dies lectius , cosa que des de l’STEI-i  hem rebutjat, argumentant  que allò que marca la llei són 175 dies  lectius com a mínim i és el que s’ha d’aplicar.. La mitjana estatal de dies lectius és de 174,60.

El curs començarà dilluns dia 12 de Setembre i finalitzarà dia 22 de juny per a Infantil i Primària i dia 26 de juny per a Secundaria i Batxillerat. . Des de l’STEI-i ens hi hem oposat i hem demanat començar,  dia 13 de setembre acabant dia 22 de juny, divendres, tant per a Infantil, Primària, com per a Secundària i a Batxillerat.

Les vacances de Nadal van de dia 23 de desembre a dia 9 de gener i les de Pasqua de dia 5 a dia 15 d’Abril .

La festa escolar unificada, previsiblement, serà dia 2 de març

Les escoles tendran un dia lliure a escollir i segons com tinguin les festes locals podran tenir 1 ò 2 dies més de festa.

A tot això l’STEI-i ha presentat tota una sèrie d’aportacions a tenir en compte.

1. S’ha sol·licitat que l’òrgan de consulta del calendari escolar fos el Consell Escolar de les Illes Balears, que és l’òrgan que fan servir la majoria de CCAA.

2. Que partint d’un nombre igual de dies lectius, amb una data límit (no fixa ) d’inici i d’acabament del curs i un període mínim de dies de vacances de Nadal i Setmana Santa, hauria d’aprovar-se un calendari insular, prèvia consulta al Consell Escolar Insular.
Així mateix el consells escolars municipals podrien triar conjuntament els dies lliures corresponents per municipi per unificar a les escoles.

3. Pel que fa a l’ESO, Batxiller, Cicles Formatius FP,  es demana que s’hauria de tenir present no sols els dies lectius sinó també les hores, ja que la nostra comunitat fa 32 períodes setmanals, 2 més que la resta de l’Estat, per tant s’haurien d’escurçar els dies lectius sense passar dels de 175.

Ara haurem d’esperar  la determinació final de la Conselleria i veure com quedarà definitivament el Calendari Escolar.

Salutacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada