divendres, 16 de març del 2012

VAGA GENERAL

STEI-i
 Companys i companyes,

 La Intersindical STEI-i fa una crida a la participació a la vaga general per al proper 29M convocada en el conjunt de l'Estat espanyol per CCOO, UGT i la Confederació Intersindical (CI), a la qual pertany l’STEI-i, en el País Basc per la majoria sindical basca (ELA-STV, LAB, STEE-EILAS) i a Galiza per CIG.

Per l’STEI-i, cal que el dia 29M s'aturin els treballadors i les treballadores del conjunt de l'estat i de les Illes Balears i manifestin públicament i contundent el descontent davant les polítiques socials, laborals i econòmiques que duen endavant el Govern espanyol i el de les Illes Balears. Unes polítiques que generen més atur i més pobresa, destrueixen drets adquirits i desregulen el mercat laboral. El Govern de les Illes Balears s’ha compromès a efectuar retallades als pressuposts del 2012 de prop de 300 milions d’euros que deterioraran i afebliran, encara més, els serveis públics (educació, sanitat i serveis generals).

La Intersindical STEI-i aposta per fer de la vaga general el punt de partida d’una resposta contundent, sostinguda i continuada a totes aquestes polítiques que estan contribuint que les empreses i el sistema financer continuïn guanyant diners a costa d’espoliar el conjunt de la societat.

La reforma laboral imposada pel govern espanyol suposa una agressió brutal sense precedents als drets laborals de les treballadores i treballadores que es concreta en aspectes com ara: facilitar i abaratir els acomiadaments; debilitar la negociació col·lectiva; modificar la contractació per afavorir els interessos de la patronal; augmentar la flexibilitat laboral; potenciar les ETT com agències de col·locació o facilitar l’acomiadament del personal laboral del sector públic. En aquesta reforma laboral s’uneix la política de retallades salarials, de personal i d’inversions en les administracions públiques. Unes retallades que han mobilitzat la societat illenca en els darrers mesos.

Per això, perquè existeixen prou motius, retallades i reforma laboral, juntament amb l’atac més greu a la llengua i cultura pròpies de les Illes Balears, des de l’STEI-i es valora positivament la convocatòria de vaga general per al 29M. A més, considera que la totalitat dels sindicats convocants s'han de comprometre a sotmetre, al conjunt de la classe treballadora, qualsevol acord que es pugui assolir en les negociacions que es facin amb les patronals i el Govern.

Palma, 13 de març de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada